2 bin kişi kapasiteli! LGS ve YKS için yüzer okul

İskenderun'daki depremzede öğrenciler, LGS sınavı ve YKS'ye “yüzen okul”da hazırlanacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, “Gemiyi sadece LGS sınavına ve YKS'ye girecek öğrencilere tahsis edeceğiz. Her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremlerin etkilediği Hatay'ın İskenderun ilçesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda Karadeniz Holding tarafından gönderilen Süheyla Sultan Gemisi Eğitim Merkezi'ndeki kuaförlük kursu ile anaokulu öğrencilerinin derslerine katıldı. Özer, "Süheyla Sultan" gemisinde her türlü eğitim desteğinin sağlandığı sınıfları gördüklerine işaret ederek, 2 bin kişi kapasiteli "Karadeniz Lifeship Rauf Bey" gemisinin de İskenderun Limanı'na gelmek üzere yola çıktığını söyledi. Bakan Özer, gemiyi sadece LGS sınavı ve YKS'ye hazırlanan depremzede öğrencilere tahsis edeceklerini söyledi. Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak ilk defa denizde, bir gemiyle öğrencilerimizi sınavlara hazırlayacağız. Bu bölgede sınava hazırlanan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını bu gemiyle karşılayacağız" dedi.

EN ÜST DÜZEY İŞBİRLİĞİ

Bakanlıklar ve kurumlarla maksimum seviyede işbirliği yapıldığını aktaran Özer, "Her yerde ve şartta eğitime devam" mottosuyla hareket ettiklerini vurgulayarak şöyle devam etti: "Milli Savunma Bakanlığımızla organize şekilde 10 ilimizde Mehmetçik okulları açtık. NATO çadır kentinde, 2 bin 400 öğrenci ve öğretmenin kalabileceği, LGS ve YKS'ye hazırlanabileceği eğitim kampüsünü ziyaret ettik. Yine, Milli Savunma Bakanlığımız 10 ilde 240'a yakın çadırda Mehmetçik okullarıyla, öğrencilerimizin eğitimle buluşması için her türlü destek ve katkıyı veriyor. Milli Savunma Bakanımıza en içten şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.