15 bin okul, halk eğitim merkezi olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Merveşehir Halk Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

DHA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, halk eğitim merkezlerini önemsediklerini ve bu sayede çeşitli projelere de imza attıklarını belirterek, şunları söyledi: "15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerimizdeki birer okulu da halk eğitim merkezlerine dönüştürüyoruz. Çünkü bin civarında olan halk eğitim merkezlerimiz yetmiyor. Halk eğitim merkezlerimizi de fırsat adaleti kapsamında yeni bir çıtaya kavuşturuyoruz."

'TELAFİYE GÖNDERİN'

Okullarda dün başlayan telafi eğitimi, 31 Ağustos'a kadar sürecek ve devam zorunluluğu olmayacak. Selçuk, "Buralarda zeka oyunları var, survivor oyunları var. Salgın döneminde oluşan açıklarımız için 'Telafide ben de varım' projesi bir fırsat. Lütfen veliler yaz tatilinde çocuklarını telafiye göndersinler. Telefondan nerede ne faaliyetlerin olduğunu görebilirler" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ 6 EYLÜL'DE BEKLİYORUZ

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında ilk ve ortaokula başlayacak 2 milyon 844 bin 765 öğrencinin adrese dayalı kayıtları, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'nce yapıldı. Veliler, okulları, e-Okul üzerinden öğrenebilecek. Öte yandan Bakan Selçuk, okulların açılma tarihi ile ilgili "Tereddütsüz Eylül'de başlayacak gibi yönetiyoruz. 6 Eylül'den itibaren öğrencilerin gelmesini bekliyoruz" dedi.