Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman başlayacak? 15 bin ek sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

15 bin ek atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 15 bin ek sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat yerleri beklenirken, atama sürecinin de ne zaman sonuçlanacağı araştırılıyor. Atama işlemleri, ''Ön Başvuru'' ve ''Tercih Başvurusu'' olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. Peki, 15 bin ek atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman?

15 bin ek sözleşmeli öğretmen atama takvimine göre mülakat yerleri bugün açıklanacak. Sınava katılacak olan adaylar tercihlerin ne zaman alınacağını öğrenmek istiyor. Peki, 15 bin ek atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman? İşte ek atama ile ilgili merak edilen tarihler...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri mülakat sonuçları açılandıktan sonra alınacak. Atama takvimine göre tercihler 21 Ocak 2022 tarihinde başlayacak, 26 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

15 bin öğretmen mülakat yerleri belli oldu mu? Sözleşmeli öğretmen sözlü mülakat yeri sorgulama ekranı açıldı mı?

EK ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15 bin ek atama sonuçları 31 Ocak 2022 tarihinde ilan edilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKATI NASIL OLACAK?

Sözlü sınava alınacak adaylar Ek-3 Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır

Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

15 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimi burada! Sözleşmeli öğretmen mülakatları ne zaman başlayacak?