YKS 3. ek tercih tarihleri belli oldu mu? 140 puanla tercih ne zaman başlıyor?

140 puanla tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. YKS ilk ek tercih süresi bugün sona eriyor. Bugün TYT'de 150 ve YDT'de 180 barajını geçenler ek tercih yapabiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 140 puanla tercih süreci ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki, 140 puanla tercih ne zaman başlıyor? YKS 3. ek tercih tarihleri belli oldu mu?

140 puanla tercih tarihleri yoğun olarak araştırılıyor. ÖSYM ek tercih kılavuzuna göre TYT'de 150 ve YDT'de 180 barajını geçenler tercih yapabiliyor. İlk ek yerleştirme süreci tamamlandıktan sonra 140 puan alanlar için 3. tercih dönemi başlayacak. Peki, 140 puanla tercih ne zaman başlıyor? YKS 3. ek tercih tarihleri belli oldu mu?

140 PUANLA TERCİH NE ZAMAN BAŞLIYOR?

140 puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

140 puanla tercih tarihleri henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından yeni açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

Konuya dair açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı "Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak." dedi. Bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak.

GEÇEN YIL 170'E ÇEKİLMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerin etkilenmesinden dolayı, geçen yıl lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının 170 puana çekildiğini açıklamıştı.