10 yıldır Türkiye'de bilimin gelişmesine katkı sağlıyor

10 yıldır bilimin gelişmesine katkı sunan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 18 lisans, 6 ön lisans ve 35 lisansüstü programıyla eğitim-öğretime devam ediyor. Üniversitenin toplam 6.760 öğrencisi var.

Üretken ve vizyoner nesiller yetiştirmek misyonuyla 10 yıl önce başladığı eğitim yolculuğunu aynı heyecanla sürdüren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, yükseköğretim kurumları arasında dikkat çekici bir konumda yer alıyor. Üniversite; Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İslâmi İlimler, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik ve Eğitim Fakülteleri ile Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında 18 lisans, 6 ön lisans ve 35 lisansüstü programıyla eğitim-öğretime devam ediyor.

YÜZDE 95’İ BURSLU

Üniversite bugün 5 bin lisans, 938 ön lisans ve 822 lisansüstü öğrencisiyle toplam 6.760 öğrenci, 5.170 mezun, 334 akademisyen ve 230 idari çalışanla akademik ve entelektüel hayatın farklı noktalarında özgün bir duruşu temsil ediyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde YKS puanına dayalı üniversiteye giriş bursu kapsamında tam burs, yüzde 50 burs ve yüzde 25 burs imkânının yanı sıra teşvik ve destek bursları da veriliyor.

ALTI YERLEŞKESİ VAR

Üniversite, ‘Yükseköğretim Kurulu Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2019’a göre 70 vakıf üniversitesi arasında burslardan faydalanan öğrenci oranının en yüksek olduğu ilk 5 vakıf üniversitesi arasında yer alıyor. Öğrencilerin yüzde 95’i burslu olarak eğitim görüyor. Üniversitenin 6 yerleşkesi bulunuyor. Fatih, Haliç, Topkapı, Çamlıca, Kandilli ve Üsküdar yerleşkelerine her bölgeden rahatlıkla ulaşılabiliyor.

ERASMUS’TA 33 ÜLKEYLE ANLAŞMA

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya dünyanın farklı kıtalarından ülkelerle geliştirdiği işbirliği anlaşmalarıyla öğrencilerine yeni kültürleri tanıma, dünyayı keşfetme imkânı sunuyor. En çok tercih edilen öğrenci değişim programlarından biri olan Erasmus’ta 33 ülkeden 59 üniversiteyle, diğer değişim programlarıyla ise 29 ülkeden toplam 56 üniversiteyle anlaşması bulunuyor. Üniversite bünyesinde farklı amaçlarla faaliyet gösteren 17 araştırma ve uygulama merkezi yer alıyor. Araştırma merkezlerinde AB, TÜBİTAK ve İSTKA gibi örgüt ve kurumların destekleriyle yürütülen özel projeler bulunuyor.