10, 11 Mart okullar tatil mi? İstanbul'da okullar kaç gün tatil?

10 Mart kar tatili haberleri gündemde yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Meteoroloji, Doğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Konya'da yoğun kar yağışı, Güneydoğu Anadolu, Antalya'nın doğusu ve Doğu Akdeniz'de de kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 33 il için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Peki, 10 Mart okullar tatil mi? İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Son dakika kar tatili açıklamaları...

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarıları geliyor. İstanbul'u etkisi altına alması beklenen kar yağışı ve Aybar Kar Fırtınası bu gece itibariyle yoğunlaşacak. Geçtiğimiz haftalarda kar nedeniyle olumsuz anlar yaşayan vatandaşlar bu kez tedbirli davranmak istiyor. Milyonlarca öğrenci ve veli okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Peki, 10 Mart okullar tatil mi? İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Son dakika kar tatili açıklamaları...

10, 11 MART OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından kar ile ilgili alınan önlemleri duyurdu. İstanbul'da tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumları, 14 Mart tarihine kadar tatil edildi.

Buna göre 10 ve 11 Mart'ta okullar tatil olacak.

KAR İSTANBUL'A GİRİŞ YAPTI

Arnavutköy'de kar yağışı başladı. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Kar, Arnavutköy Kuzey Marmara Otoyolu ve Yassıören Mahallesi'nde kendini gösterdi.

DON VE ÇIĞ OLAYLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yağışların 1100 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olarak başlayacağı, perşembe günü kar yağışının zamanla 500 metre üzeri yerlerde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Doğu Akdeniz'de, çarşamba gününden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, Hatay'ın kıyı kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısında çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor.

10 Mart idari izin var mı? İstanbul'da kamuda idari izin yapıldı mı?

Vatandaşlar, yoğun kar yağışının oluşturacağı buzlanma, don ve çığ ile sağanağın neden olacağı su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.