1 milyon öğrencinin LGS heyecanı

Güzel bir lisede okuma hayali kuran 1 milyon 38 bin öğrenci bugün LGS sınavında ter dökecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi sınavının ilk oturumu bugün 09.30'da; ikinci oturum 11.30'da başlayacak. Sınav saat 12.50'de sona erecek. 1 milyon 38 bin öğrenci, hayalini kurduğu liseye girebilmek için yarışacak.

155 DAKİKADA 90 SORU

Sınavın birinci oturumu 50 soruluk sözel alandan oluşacak; süresi 75 dakika olacak. Birinci oturumda, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil soruları yöneltilecek. İkinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluşacak. Öğrencilere 80 dakika sürenin verileceği bu oturumda, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

SONUÇLAR 28 HAZİRAN'DA

Sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak; aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Böylece liselere yerleştirme süreci başlamış olacak.

ERDOĞAN'DAN BAŞARI MESAJI

Başkan Erdoğan sınava girecek gençlere başarı diledi. Erdoğan mesajında; "LGS'ye girecek evlatlarımızın gözlerinden öpüyor, her birine başarılar diliyorum. Sınavın genç kardeşlerime ve ailelerimize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Allah zihin açıklığı versin" dedi.