Zenzegur Koridoru'nun temeli atıldı... Başkan Erdoğan ve İlham Aliyev törene katıldı

Zenzegur Koridoru'nun temeli atıldı. Başkan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla törene katıldı. Koridor 44 günlük Karabağ Savaşı sonrası Azerbaycan için önemli bir ulaşım hattı sağlayacak.

Aksam.com.tr

Azerbaycan'ın 44 günlük savaşla işgal altındaki topraklarını kurtarmasından sonra yeni ulaşım hatları ile savaş ortamından çıkan bölge, Zengezur koridoruyla aradığı canlılığa kavuşacak.

Türkiye ve Azerbaycan hükümetleri, Başkan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Zenzegur Koridorunun temelini attı.

Bir zamanlar Müslüman Türk nüfusuna ait olan Zenzegur, Azerbaycan toprağı olsa da 1920'li yıllarda Sovyetler Birliği tarafından Ermenistan'ın idaresine bırakılmıştı.

44 günlük Karabağ savaşından sonra Rusya, bölge, yeni bir sürece girdi.

Ermenistan'ın yenilgiye uğratılmasıyla imzalanan ateşkesin 9. maddesi gereği bölgede kurulacak ulaşım koridorlarına imkan tanındı.

Azerbaycan, kara ve demir yolu ulaşımının yapılacağı Zengezur koridorunun hayata geçmesi için kendi topraklarında hızla başladığı projeleri yoğun şekilde sürdürüyor.