Zelenski ve eşi savaşta ilk kez hasret giderdi

Ukrayna lideri Zelenski, eşi Olena Zelenska ile savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana ilk kez bir araya gelerek birlikte görüntü verdi. Zelenska eşi için, ''Değiştiğini söyleyemem, o hep güvenilir biri oldu'' dedi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı savaşın başında, çocuklarıyla birlikte güvenli eve götürülen eşi Olena Zelenska ile yaklaşık üç ay sonra yeniden bir araya geldi.

BİRLİKTE YEMEK YEDİLER

44 yaşındaki Olena birçok Ukraynalı aile gibi, ülkelerindeki savaşın başlangıcında dokuz ve 17 yaşlarındaki çocuklarıyla birlikte kaçmak zorunda kaldı. Zelenski'nin ailesi, işgalcilerin tehditlerinden uzak, ülkenin bilinmeyen bir bölgesine sığındılar. 75 dakika önceden kaydedilmiş röportajda Olena, her ne kadar birbirlerinden uzakta olsalar da, daha yakın hissetmek için yemek yerken konuşmayı tercih ettiklerini söyledi.

GÜVENİLİR BİR ADAM

Eşiyle birlikte röportaj veren Ukrayna First Lady'si, "Volodimir'in savaşın başlangıcından bu yana değiştiğini söyleyemem. Daha önce güvenilir bir koca ve güvenilir bir adamdı. Öyle kaldı" ifadelerini kullandı.

DÜNYA GIDA KRİZİNE DOĞRU İLERLİYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Rusya nedeniyle enerji krizinden sonraki ikinci kriz gıda krizi olacak. Ukrayna limanlarını açmaz, gıda ürünlerine ihtiyacı olan Afrika, Avrupa, Asya ülkelerine yardım etmezsek gıda krizi yaşanacak" dedi. Zelenski "Dünya, Rusya'nın Ukrayna limanlarındaki engellerini kaldırması için yardım etmeli, aksi takdirde enerji krizini bir gıda krizi takip edecek. Rusya, gıda ihraç etmek için tüm limanları engelledi" dedi.