Zelenski Romanya'yı ziyaret etti

Volodymyr Zelenski Bükreş'te Romen mevkidaşı ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüşecek.

Aksam.com.tr

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Pazartesi günü yaptığı açıklamada resmi bir ziyaret için Romanya'nın başkenti Bükreş'e geldiğini duyurdu.

"Bükreş, Romanya. Bizi en zor anımızda destekleyen ve destekleri zamanla artan nazik komşularımıza resmi bir ziyaret" dedi.

Zelenski, Romen mevkidaşı Klaus Iohannis ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve bu görüşme sırasında "müzakere için geniş bir konu yelpazesine" sahip olacaklarını söyledi.

"Ukrayna, savunmamızı önemli ölçüde güçlendiren samimi ve büyük ölçekli yardımları için Romanya'ya minnettardır. Ayrıca ülkelerimizin birlikte gıda güvenliği de dahil olmak üzere dünya için önemli güvenlik bağışçıları olmalarını sağlayan en yapıcı dayanışma için de" dedi.

Zelenski ayrıca Ukrayna ve Romanya'nın halihazırda pek çok ülkenin istikrarını destekleyen bir işbirliği tesis ettiğini ve bu işbirliğini daha da genişletebileceklerini sözlerine ekledi.

"Bugün daha ileri güvenlik işbirliği, havacılık ve diğer savunma koalisyonlarının geliştirilmesi, hava savunmamızın güçlendirilmesi, Karadeniz bölgesindeki genel güvenlik mimarisi ve ortaklarımızla ilişkiler hakkında konuşacağız. Bu ziyaret her iki halkın da yararına olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.