Zalim Esad halkını denek yaptı

Esad’ın son olarak gerçekleştirdiği Halep saldırısında masum insanların üzerinde sığınakları delen yeni bir bomba denediği ortaya çıktı.

BÜLENT ŞANLIKAN

Suriye’de bayram ateşkesinden sonra başlayan Suriye’nin zalim devlet başkanı Beşar Esad’ın bombardımanı Halep’te yine masum insanları hedef aldı. Esad’ın saldırılardan kaçan halkı saklandıkları sığınaklarda yeni bir bomba türü denediği ortaya çıktı. AKŞAM’a konuşan Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcı Tarık Sula Cevizci, “Halep'te her türlü yasaklı bombayı hiç çekinmeden kullanıyor. Şimdi kullandığı bu yeni bomba ile masum insanların saklandığı sığınıkları hedef alıyor. Halep'te kıyamet yaşanıyor” diye konuştu. 

HALEP CEHENNEM DÖNDÜ 

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcı Cevizci, yaptığı açıklamada, “Halep yanıyor. Katil Esat ve işbirlikçi Rusya ile birlikte Halep'i yakıp yıkıyorlar. Dünyanın sessizliğinden cesaret alan katil, Halep'te her türlü yasaklı bombayı hiç çekinmeden kullanıyor. Şimdi kullandığı bu yeni bomba ile masum insanların saklandığı sığınıkları hedef alıyor. Halep'te kıyamet yaşanıyor. Halep yerle yeksan ediliyor. Halep'te sağlık hizmeti veren neredeyse sağlık ocağı kalmadı. Sivil savunma ekipleri artık en kazlara yetişemiyor” dedi.

İnsanlık namına sesimizi yükseltmeliyiz 

Cevizci sözlerine şöyle devam etti: “Kadın, çocuk, yaşlı, enkaz altında yavaş yavaş çığlıklar içinde can veriyor. Günlük tonlarca bomba düşüyor Halep'in başına, yüzlerce kayıp yaşanıyor medeniyet şehri Halep'te. Halep tarihini ve insanlığını kasıp kavuran Esad'a sessiz kalmak ona cesaret  veriyor, insanlık namına sesimizi yükseltmeliyiz.”