Yunanistan'ın kirli planı deşifre oldu! Kriz buradan çıkacak

Yunanistan, Libya'da çıkan diplomatik kriz sonrası ilişkilerin düzelmeyeceğini anlayınca Libya'nın Girit'in güneyinde yaptığı çalışmaları Birleşmiş Milletler'e şikayet etmeye hazırlanıyor.

Ekim ayında Türkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon anlaşmasına tepki gösterip benzerini uygulamak isteyen; ancak Libya'da umduğunu bulamayan Yunanistan, bu defa hedefine Türkiye ile birlikte Libya'yı koydu.

Sabah'ta yer alan habere göre: Yunan basını, Atina hükümetinin Libya'nın Girit'in güneyinde yaptığı çalışmaları Birleşmiş Milletler'e şikayet etmeye hazırlandığını yazdı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, Türkiye'nin son zamanlarda uluslararası diplomaside art arda yaptığı başarılı hamleler sonucunda iyice artmış durumda.

Libya ile imzalanan hidrokarbon anlaşmasından memnuniyet duymayan Yunanistan'da basın bu durumu sıklıkla gündeme getiriyor.

Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe'yi ve Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'u hedefe koyan Yunan basını Dibeybe'yi 'açıkça Türk yanlısı' olmakla suçladı.

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki haklarına vurgu yapılan haberde "Dibeybe hükümeti Ankara'nın ortağı konumunda" sözlerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Libya ile etkileşim kurmaya gidenler kendileri değilmiş gibi Libya hükümetinin tanınmasını eleştiren Yunan basını, bu 'tanınmanın' Atina'nın önünde diplomatik engellere neden olduğunun altını çizdi.

Yunan gazetesi Kathimerini'de yer alan bir habere göre ise Türkiye'den sonra Libya'yı hedefine koyan Atina hükümetinin planı bu defa Libya'yı Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etmek. Nitekim daha önce de bunu defalarca Türkiye için yapmıştı.

Ayrıca habere göre böylelikle Atina, Türkiye'nin yaptığı araştırmaları da şikayet edebilecek.

Atina hükümetinin güvendiği nokta ise Batılı güçlerin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hareketlerini 'benimsememesi'.