Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı... ''Artan nüfuzundan endişe ediliyor''

Türkiye'nin Libya'da ve Doğu Akdeniz'de artan nüfuzu Yunanistan'ı endişelendirdi. Türkiye-Libya ilişkilerini kaygıyla takip eden Yunanistan, Akdeniz'deki varlığının tehdit altında olduğunu düşünüyor.

aksam.com.tr

Başkan Erdoğan öncülüğünde dış politikada atılan başarılı adımların etkisiyle Türkiye'nin Libya'daki nüfuzunun artması ve Ankara-Bingazi arasındaki gerilimin azalması Yunanistan'ı endişelendirdi.

aksam.com.tr'nin Ekathimerini'den çevirdiği habere göre, Atina yönetimi Türkiye'nin Libya üzerindeki etkisini kaygıyla takip ediyor.

Özellikle Libya'yı sarsan sel felaketinde Türkiye'nin tutumunu memnuniyetle karşılayan Trablus yönetimi, Başkan Erdoğan'ın sağladığı insani ve maddi yardım karşısında yaralarını kolayca sarma fırsatı buldu.

Türkiye'nin uzattığı yardım eli iki ülke arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendirdi.

Libya'daki Türkiye etkisini sorun olarak gören Yunanistan, özellikle Akdeniz'deki varlığının tehdit altında olduğunu düşünüyor.

Türkiye'nin, önemli hidrokarbon sahaları için araştırma çalışmaları yapma isteği de Atina yönetimini tedirgin etti.

Hidrokarbon arama çalışmaları için Libya'ya bir mutabakat sunan Türkiye, Yunanistan'ın Akdeniz'deki etkisini gün geçtikçe kırıyor.

MELONİ YARDIM İSTEDİ

İtalya Başbakanı Meloni, Başkan Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İstanbul'da yapılan görüşmede Libya'dan İtalya'ya giden göçmenlerin durdurulması için Başkan Erdoğan'dan yardım isteyen Meloni, Türkiye'nin Libya üzerindeki etkisini kabul etti.

İtalya'da yayınlanan bir haberde, "Başbakan'ın (Meloni) Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la imzaladığı anlaşma, Erdoğan'ın büyük nüfuz sahibi olduğu Libya'dan çıkışları durdurmayı amaçlıyor" ifadeleri kullanıldı.