Yunanistan'da tayfun paniği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milli teknolojiyle üretilen uzun menzilli Tayfun Füzesi ile ilgili Yunanistan'a yönelik olarak söylediği “Rahat durmazsan vuracak” sözleri Yunan medyasında paniğe neden oldu.

Yunanistan yönetimi yaptığı açıklamalarla Ege'deki tansiyonu artırmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün gençlerle buluşmasında Türkiye'nin geliştirdiği milli silahlarla ilgili sözleri Yunanistan'da paniğe neden oldu. Erdoğan, "F-16'nın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu üretim Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii" ifadeleri ile Atina'yı uyarmıştı. Erdoğan'ın açıklamaları Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan To Vima gazetesi skandal bir başlıkla okurlarının karşısına çıktı.

ABD'NİN ARKASINA SIĞINDI

Gazete 'Erdoğan kontrolden çıktı' başlıklı haberinde, Erdoğan'ın sadece Yunanistan'ı değil ABD'yi de hedef aldığı iddiasına yer verdi. Haberde Erdoğan'ın Yunanistan'ın adaları ABD silahları ile donatmasına Türkiye'nin izin vermeyeceğini belirttiğinin altı çizildi.

ATİNA'DA FÜZE KORKUSU

Ta Nea gazetesi ise Erdoğan'ın sözleri için 'kışkırtıcı söylem' benzetmesi yaptı. Daha önce Türkiye'ye yönelik asılsız iddialara yer veren gazete haberde şu ifadeleri kullandı: "Ege adalarının askerden arındırılması konusunu gündeme getiren Türkiye Cumhurbaşkanı, Tayfun tehdidini bir kez daha gündeme getirdi." Kathimerini gazetesi ise "Erdoğan, Yunanistan'ı füze saldırısıyla tehdit etti" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde "Erdoğan bu kez Yunanistan'ı, özellikle de başkent Atina'yı füzeyle vurmakla tehdit etti" denildi.

560 kilometre menzilde başarıyla gerçekleşen denemenin ardından, Tayfun'un 850 kilometrelik etkili bir menzile sahip olabileceği dile getirildi.

YARINLAR İÇİN YANLIŞTAN DÖNÜN

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, TSK komuta kademesi ve birlik komutanlarının katılımıyla video konferans düzenlendi. Atina'ya uyarılarda bulunan Akar, "Yunanistan hukuk dışı taleplerle sürekli provokatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır. Oldubittiye müsaade etmemiz asla mümkün değil. Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler" dedi.