Yunanistan'ı 'Mavi Vatan' korkusu sardı

Cumhuriyet tarihinde ilk defa anavatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen Mavi Vatan 2019 Tatbikatı, Yunan basınında geniş yer buldu. Bazı Yunan gazeteleri tatbikatı ''Yunanistan'a karşı savaş provası' olarak gördü.

1

TM Dijital Haber Merkezi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek Mavi Vatan 2019 Tatbikatı başladı. Tatbikatı yakından takip eden Yunan basını, gelişmeleri farklı manşetlerle okuyucularına aktardı.

YUNAN BASINI TATBİKATA KATILACAK UNSURLARIN YERLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yunan basını Türk donanmasının kendi mühimmat ve teçhizatlarını kullanmasına dikkat çekerek yerli SİHA'lar ANKA ve Bayraktar'ın yanı sıra yerli ATAK helikopterinin ve yerli füzeler CİRİT ile OMTAS'ın da tatbikatta kullanılacağının altını çizdi.

Pronews: “YUNANİSTAN'A KARŞI SAVAŞ PROVASI”

Yunan haber sitesi Pronews, tatbikatı ''Devasa Türk tatbikatı ‘MAVİ VATAN’ 103 gemiyle üç denizde başlıyor, Yunanistan'a karşı savaş provası'' olarak duyurdu.

ANT1: "MAVİ VATAN" TÜRKİYE’NİN GÜÇ GÖSTERİSİ

Pentapostagma: “ANKARA, EGE’DEKİ YUNAN EGEMENLİĞİNE MEYDAN OKUYOR”

CNN Greece: YUNAN SİLAHLI KUVVETLERİ TETİKTE

CNN Greece konu ile ilgili yaptığı haberde, Yunan donanmasının ve hava kuvvetlerinin Türklerin her hareketini izlediğini, tatbikat esnasında Türklerin sınırı geçip geçmediğini gözlemlediğini ve herhangi bir sınır ihlalinde anında yanıt verileceğini iddia etti.