Yunanistan'da 'Bozkurt bayrağı' alarmı

Kardak kayalıkları yakınındaki Pserimos adasında 4 kişi kırmızı bayrak açıp fotoğraf çektirince “ Türkler Bozkurt bayrağı açıp fotoğraf çektiriyor” ihbarı yapıldı.

1

Türkiye’deki gelişmeleri günaşırı takip eden, hiçbir haber bülteninden Türkiye’nin eksik olmadığı Yunanistan’da ilginç bir olay yaşandı. Bodrum açıklarındaki Pserimos adasına giden 4 turist, limanın yanında asılı duran Yunan bayrağının yanında kırmızı bir bayrak açarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Kırmızı bayrağı gören ada sakinleri ise “Türkler Bozkurt bayrağı açıp fotoğraf çektiriyor” diyerek liman yetkililerine haber verdi. Bu şikâyet üzerine 4 turist derhal gözaltına alınırken, yapılan incelemede turistlerin İspanya ve Belçika’dan geldikleri, taraftarı oldukları yerel bir futbol takımının bayrağını hatıra fotoğrafı çektirmek için açtıkları ortaya çıktı.

BASIN HAKLI BULDU

Bu haber, Yunanistan’da Türkiye ile ilgili önyargıların nasıl bir seviyeye ulaştığı konusunda fikir verirken, Yunan haber kanalları “Türk provokasyonlarının eksik olmadığı bir ortamda ada sakinlerinin böyle bir fikre kapılması normal” diyerek bu olayı gerekçelendirdi. Pserimos adası, Kalymnos ile birlikte Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarına en yakın Yunan adalarından biri konumunda.

(Dirilişpostası)