Yunanistan iki önemli tarihe dikkat çekti: Krizi devam ettirecek tek bir konu var

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, Türkiye-Yunanistan görüşmeleri ile ilgili iki önemli tarihe dikkat çekerek iki ülkeyi uluslararası yargı önünde karşı karşıya getirecek tek bir konunun olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı NATO Zirvesi'ndeki ikili görüşmenin ardından Yunan basınında sıklıkla Türkiye-Yunanistan ilişkileri ele alınıyor.

Görüşmenin ardından sürekli olarak açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'ten yeni bir açıklama geldi.

Yunan Bakan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan önce bir görüşmenin mümkün olduğu ifade etti.

Gerapetritis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin geldiği seviyeden bahsederek, 'Amaç, takdir ve karşılıklı güven ilişkisi inşa etmekten geçiyor' dedi.

Gerapetritis konuşmasının devamında 'Var olan farklılıklar son derece kritik ve karmaşık. Genellikle ilişkilere yük oluyor. O nedenle her şeyin direkt olarak olumlu olması çok da kolay bir şey değil' ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda iki ülkede de seçimlerin yeni geçtiğinden bahseden Gerapetritis, 'Hükümetin bu tarihi fırsattan yararlanması çok önemli. İki kabinede de değişiklikler oldu. Dürüstlük çok önemli' açıklamasında bulundu.

Gerapetritis'e göre iki önemli tarih var: İlki eylül ortasında liderler ve delegasyonların bir arada olacağı BM Genel Kurulu. İkincisi ise yıl sonuna doğru genişletilmiş bir şekilde ele alınacak olarak Türkiye Yüksek Kurulu.

Gerapetritis aynı zamanda Türkiye ve Yunanistan'ı uluslararası yargı önünde karşı karşıya getirebilecek tek konunun Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırları olduğunu ifade etti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye zeytin dalı: Umutluyuz!

Atina'da Türkiye paniği: Yunanistan acil olarak harekete geçmeli