Yunan medyasından Edi Rama'ya sansür

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Yunan medyasına verdiği röportajda Başkan Erdoğan'ı övdüğü için sansüre uğradı. Rama, röportajın sansürsüz halini sosyal medya hesabından paylaştı.

Yunan medya kuruluşu Kathimerini'den Pavlos Papadopoulos'a röportaj veren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk'un Türkiye ve Yunanistan'la ilişkileri başta olmak üzere çeşitli konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ancak Kathimerini'nin röportajda, Rama'nın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili cümlelerini yayınlamadığı ortaya çıktı. Sansüre uğrayan Edi Rama, bunun üzerine röportajın yayımlanmayan kısımlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

RÖPORTAJI KIRPTILAR

Yunan Eidiseis haber sitesi de Rama'nın röportajına atıf yaparak, Kathemerini'nin konuşmanın tamamının vermediğini duyurdu. Haberde "Şaşırtıcı bir şekilde, röportajın özel bir kısmı gazetenin baskısında yer almazken, Arnavutluk Başbakanı'nın resmi sayfasında yayınlandı" ifadeleri kullanıldı.

RAMA, ERDOĞAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Edi Rama'nın verdiği röportajın kesilen kısmında, şu ifadeler yer almıştı: "Yunanistan'ın karşılaştığı ağır kriz sırasında Erdoğan'ın bu durumdan istifade edip olayı daha da ağırlaştırdığını görmedim. Çünkü Yunanistan'ı yerle bir etmek isteseydi ya da Yunanistan'ı yerle bir etmeye niyetli olsaydı, mültecileri kullanarak krizi daha da acı bir şeye dönüştürebilirdi ama bunu yapmadı. Gerçekten de ben, Erdoğan'ın hiçbir zaman Yunanistan'a ve Yunan halkına karşı kötü duygular beslediğini görmedim."