Yunan medyası yine karalama peşinde! Türkiye'nin iş birliğini hazmedemediler

Yunanistan medyası, Türkiye'nin Afrika ile iş birliğini karalama peşine düştü. Türkiye-Afrika Ortaklık zirvesini Başkan Erdoğan'ın diplomatik bir başarısı olarak niteleyen Yunan yazar Uriel Araujo, Türkiye'nin 'sömürgeci anlayışı reddederek' Afrika'daki olaylara müdahalesini 'neo-Osmanlıcılık' olarak yorumladı.

Yunan haber sitesi Freepen'de Türkiye ile ilgili bir makale kaleme alan araştırmacı-yazar Uriel Araujo, Türkiye-Afrika iş birliğini hazmedemedi.

Star.com.tr'de yer alan habere göre, Araujo'nun makalesinde zirveyle ilgili, 'Afrika Birliği'nin şu anki başkanı Felix Tshisekedi'nin yanı sıra, 39 farklı ülkeden 102 diplomat da (26 dışişleri bakanı dahil) katılımcılar arasındaydı.' ifadelerini kullandı.

'BU ERDOĞAN'IN DİPLOMATİK BAŞARISI'

Zirveye üst düzey katılım ve Afrika Kıtası Serbest Ticaret Birliği (AfCFTA) ile Türkiye arasında iş birliği protokolünü hatırlatan Araujo, 'Bu kadar üst düzey yetkilinin bulunduğu bir program, Erdoğan için diplomatik bir başarıydı.' dedi.

Etkinlik sırasında konuşan Başkan Erdoğan'ın, '1,3 milyar insanın yaşadığı Afrika kıtasının Güvenlik Konseyi'nde söz ve karar hakkının olmaması çok büyük bir adaletsizliktir' konuşmasını hatırlatan yazar, önümüzdeki günlerde Afrika'ya 2,5 milyon doz Kovid-19 aşısı gönderileceğini de ifade etti.

Araujo ayrıca, zirve sonunda startejik öneme sahip 2022 - 2026 dönemi için bir ortak eylem planı belirlendiğine dikkat çekti.

İTİRAF VE HAZIMSIZLIK

Araujo bu başarıyı anlattıktan sonra, Türkiye'nin Filistin meselesindeki duruşu ve Libya'daki meşru hükümeti destekleyerek Yunan destekli Hafter'i bozguna uğratışına adeta kin kustu.

Türkiye'nin Afrika'daki yaklaşımının neo-Osmanlıcı olduğunu iddia eden Araujo, Türkiye'yi karışıklık çıkarmakla suçladı. Yazar, Türkiye'nin kıtadaki askeri gücüne de dikkat çekti.