Yunan bakan ABD askeriyle övündü

‘Bağımsız Yunanistan' ABD askeriyle övündü. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, ülkesindeki ABD askerleriyle Türkiye'yi tehdit etti, “ABD güçleri, dış tehditlere de kalkan olacak” dedi. Dendias, “Asya'dan, Afganistan'dan, Irak'tan çekiliyor görünen ABD, kuvvetlerini Yunanistan'a yerleştiriyor” diye konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD ile güncelledikleri savunma anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Anlaşmaya ilişkin küstah ifadeler kullanan Dendias şunları söyledi: "Türkiye'nin tepkileri, ABD için çok önemli olsaydı askeri güçlerin kullanımı için Meriç sınır bölgesinden birkaç kilometre ötedeki Dedeağaç'ı ya da Doğu Akdeniz'in kalbindeki Suda Deniz Üssü'nü seçmezdi. Yunanistan'ı Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılımında öncü rol oynayabilecek bir ülke olarak görüyorlar. Ayrıca bize Ortadoğu ve Körfez'i Avrupa ile bağlayacak bir köprü gibi davranıyorlar."

EGE VE MERİÇ'TE ÜSLER KURULDU

Yunanistan, ülkedeki Amerikan üslerinde daha fazla ABD askerinin konuşlandırılmasına izin verecek. ABD, Yunan askeri üslerine de erişim hakkına sahip olacak.