Yüksek güvenlikli Fransız hapishanesinde bir mahkum gardiyanları rehin aldı

Fransa'da Paris'in yaklaşık 250 km (155 mil) batısındaki Conde-sur-Sarthe yüksek güvenlikli hapishanesinde biri erkek ve biri kadın olan iki gardiyan rehin alındı. Kadın olan gardiyan daha sonra bırakılırken diğeri rehin olarak tutulmaya devam ediyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Fransa'da bir hapishanede biri erkek ve biri kadın olan iki gardiyan rehin alındı.

Aksam.com.tr'nin Fransız yayın kuruluşu BFMTV'den aktardığı habere göre Fransa'da yüksek güvenlikli Conde-sur-Sarthe Hapishanesinde bir mahkum tarafından rehşin alınan gardiyanlardan kadın olan birkaç saat sonra serbest bırakıldı yaralı olan diğeri ise halen rehin durumda.

Rehin tutulan erkek gardiyanın sağ gözünden yaralandığı bilgisi aktarılırken Adalet Bakanlığı, Paris'in yaklaşık 250 km (155 mil) batısındaki hapishanede rehinenin serbest bırakılmasını sağlamaya çalışmak için müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

Bakanlık, cezaevindeki güvenlik birimlerinin seferber edildiğini ve cezaevine ek kuvvetler sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

BFMTV, şüpheli rehinecinin tecavüz ve cinayete teşebbüsten uzun bir hapis cezasına çarptırıldığını ve daha önce cinayetten hüküm giydiği yönündeki bir raporu gözden geçirdiğini bildirdi.

Televizyon kanalı, elinde bıçakla silahlı tutuklunun cezasında indirim de dahil olmak üzere bir dizi talepte bulunduğunu söyledi. Radikal İslamcı sempatileri olan mahkumlar listesinde olmadığını söyledi.