YouTube'dan yapay zeka hamlesi: Telifsiz müzik dönemi

YouTube, hızlı bir şekilde yapay zeka tarafından üretilen müzik eserleri için bir yuva haline gelirken, telif haklarını korumak isteyen şirketler için bir sorunda dönüşüyor. Şirket ve Universal Music Group arasında yapay zeka ile hazırlanan müzik için bir dizi ilke açıklandı.

Başlangıç olarak, YouTube yapay zekanın güçlendiği ve bir strateji oluşturulması gerektiğine inanıyor. Bu doğrultuda, şirketin stratejisini etkileyecek bir sistem oluşturuyor. UMG ve temsil ettiği sanatçılar (Rosanne Cash, Yo Gotti ve Frank Sinatra'nın mirası dahil) YouTube'un yapay zeka deneylerinden içgörü toplamaya yardımcı olacak.

Aksam.com.tr'nin Wired'tan çevirdiği habere göre, YouTube ayrıca yapay zeka müziğinin telif hakkı ihlallerine karşı güvenilir korumalar içermesi ve dahil olmak isteyen iş ortakları için fırsatlar sağlaması gerektiğini dile getiriyor.

Video devi bunun ne anlama geldiğini detaylandırmamış olsa da, hak sahiplerinin materyallerini işaretlemelerine yardımcı olan Content ID sistemi üzerine inşa edileceğini öne sürüyor.

Ayrıca YouTube, içerik politikalarını ve güvenlik yapısını yapay zekaya uyum sağlayacak şekilde ölçeklendireceğini iddia ediyor. Firmanın halihazırda telif hakkı istismarı, yanlış bilgilendirme ve diğer ihlalleri yakalamak için sistemleri var, ancak bu yöntemlere daha fazla kaynak aktarmayı planlıyor.

İlkeler şu anda belirsiz ve YouTube duruşunu değiştirmek için fazla bir şey yapmıyor. Bununla birlikte, önümüzdeki aylarda politikalar, belirli teknolojiler ve içerik oluşturucular için para kazanma dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı bekleniyor.