Yeni yıla bombalar altında girdiler

Bütün dünya 2024'ü coşkuyla karşılarken, Filistinli siviller ise katliamlar altında yeni yıla girdi. Gazze semalarını havai fişekler değil, İsrail bombaları aydınlattı.

İsrail, yeni yıl dinlemedi, Gazze'yi sabaha kadar hava ve karadan ağır bir bombardımana tuttu. İsrail jetleri ve topçu birlikleri Gazze'nin orta kesimindeki En-Nusayrat Mülteci Kampı, kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı, Megazi Mülteci Kampı ve güneydeki Han Yunus İsrail, yeni yıl dinlemedi, Gazze'yi sabaha kadar hava ve karadan ağır bir bombardımana tuttu. İsrail jetleri ve topçu birlikleri Gazze'nin orta kesimindeki En-Nusayrat Mülteci Kampı, kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı, Megazi Mülteci Kampı ve güneydeki Han Yunus kentine saldırdı, çok sayıda çocuk ve kadın hayatını kaybetti.

SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Filistinli küçük kız yeni yıla ölümler ve yaralanmalarla girmenin üzüntüsünü dile getirdi. Gazze'den dünyaya seslenen küçük kız "Yeni yılınız kutlu olsun. Bütün dünya yeni yılı kutluyor. Biz yeni yılı ölümler, yaralanmalar ve bombalarla kutluyoruz" diyerek, yeni yılda savaşın bir an önce bitmesi dileğinde bulundu.

'VAHŞET SÜRECEK'

İsrail Ordusu, Gazze'deki savaşın 2024 boyunca sürmesinin beklendiğini söyledi. Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yeni yıl mesajında birlik konuşlandırmalarının uzun bir savaşa hazırlanmak için yeniden düzenlendiğini belirtti. Hagari bazı askerlerin özellikle de yedeklerin yeniden örgütlenmeleri için geri çekileceğini vurguladı. Sözcü "Bu adaptasyonlar, savaşa 2024'te de devam edebilmek için planlama ve hazırlığı amaçlıyor" dedi.

İsrail, yılbaşı akşamı 156 sivili katletti. Gazze'deki toplam ölü sayısı 21 bin 978'e, yaralı sayısı 57 bin 697'ye yükseldi.