Yeni çıkan kitaptan ABD Başkanı ile ilgili tuhaf iddia: 'Bana bebek gibi davranıyorlar'

Beyaz Saray'ın iç işleyişini anlatan yeni bir kitaba göre, Joe Biden ülkenin en yaşlı başkanı olmasına rağmen, personeli tarafından kendisine bebek gibi davranıldığını düşünüyor ve bu da 80 yaşındaki başkanı öfkelendiriyor.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin New York Post'tan çevirdiği habere göre, Franklin Foer'in Salı günü satışa çıkan "The Last Politician" adlı kitabında, gaf yapmaya eğilimli başkanın ekibi düzenli olarak Biden'ın senaryo dışı yorumlarla oluşturduğu kaosu temizlemek için çabalıyor, ancak çabaları her zaman takdir edilmiyor.

Atlantic yazarı ve New Republic'in eski editörü tarafından kaleme alınan kitaba göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley başkanın Rusya- Ukrayna Savaşı ile ilgili konuşmasının taslağını hazırlarken Başkan'ı zafer dolu bir konuşma için teşvik etti.

Kitaba göre, Biden bu konuşmayı yapıp beklediği olumlu tepkileri alamayınca öfkelenip evine geri döndü.

Bana küçük bir bebekmişim gibi davranıyorlar diye yakındı

Kitabın yazarı Foer'e göre, Biden konuşmalarında gaflar yaptığı zaman hatalarının sorumluluğunu almak yerine yardımcılarına ortalığı yatıştıramadıkları için tepki gösteriyor.

Foer, kitapta "Başarısızlığını kabullenmek yerine, arkadaşlarına kendisine küçük bir çocuk gibi davranıldığından yakındı" diye yazıyor.

Salı günü kitabın Biden'ın kendisini bebek gibi hissettiği iddiasına yanıt vermesi istenen Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre soruyu reddederek kitabın ifşaatını "saçma bir iddia" olarak nitelendirdi.

"Hiç kimse ABD Başkanı'na, başkomutana bebek gibi davranmaz" dedi.