Yemin eden Maduro’ya Ankara’dan destek 

Venezuela lideri Maduro'nun yemin törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün ikinci dönemi için başkent Karakas’taki Yüksek Adalet Divanı’nda (TSJ) yemin etti. Yemin törenine pek çok dünya lideri de katıldı. Yemin törenine Türkiye’yi temsilen katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, törenden önce Karakaş’a geldi. Oktay’ın ülkeye gelmesi üzerine Maduro, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dostumuz Recep Tayyip Erdoğan’dan bir mesaj aldım. Venezuela halkına desteğine ve törene yüksek düzey bir delegasyon göndermesi konusundaki istekliliğine teşekkür ediyorum” mesajını yayımladı. Oktay, Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales ile de bir araya geldi. Morales, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesinde Türkiye’ye tam destek verdiklerini dile getirdi. 

LİMA GRUBU'NA NOTA 

Maduro devlet başkanlığının yeni dönemini tanımayacaklarını bildiren Lima Grubu üyesi ülkelere bu pozisyonlarını 48 saat içinde değiştirmeleri için nota verildiğini açıkladı.

Başkent Karakas'a gelen Fuat Oktay, Simon Bolivar Havalimanı'nda Venezuela Planlama Bakanı Ricardo Menendez ve askeri erkan tarafından karşılandı