'Yazın Türkiye'yle üç kere çatışmanın eşiğine geldik'

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, geçtiğimiz yaz Türkiye ile Yunanistan'ın üç kez silahlı çatışmanın eşiğine geldiğini açıkladı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Proto Tema gazetesine verdiği demeçte, 2020 yazında Türkiye ile Yunanistan’ın üç kez silahlı çatışmanın eşiğine geldiğini söyledi.

‘TEYAKKUZ HALİNDEYDİK’

Panagiotopoulos, “Yazın aylarca sürekli olarak teyakkuz halinde bulunduk. Ordumuzda üç kez genel seferberlik ilan edildi. Seferberliğin merkezinde donanma filomuz vardı, zira filomuz Doğu Akdeniz’de bulunuyordu ve birçok durumda Türk filosuna yaklaştı. Ancak üslerdeki savaş uçaklarından sınırdaki birliklere kadar tüm silahlı kuvvetlerimiz, her türlü gelişmeye hazırdı” dedi. Bu seferberliğin Türkiye’ye caydırıcılık mesajı gönderebileceğinden ‘tuhaf biçimde emin’ olduklarını anlatan bakan, “Gerilimli anların yanı sıra tansiyonun düştüğü anlar da oldu ancak ordumuz teyakkuzdaydı” dedi. Yunanistan ile ABD’nin savunma işbirliği anlaşmasında değişiklikler yapacağını belirten Panagiotopoulos, anlaşmanın süresinin uzatılmasının da istişare edildiğini söyledi.