Yaz bitiyor, kovid azalıyor

Dünyada koronavirüs vaka sayısı 22 milyonu geçti, ABD ve Avrupa'da okulların ve kafelerin kapanması gibi önlemlere dönüş başladı. Bazı ülkelerde hastaneler doldu.

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 22 milyonu geçti. Vakaların en fazla görüldüğü ABD’de 5 milyon 612 bin 27 kişi Kovid-19’a yakalandı. Yüz yüze eğitimin başladığı bölgelerden tek tek vakalar gelmeye devam ederken Florida’da en az 3 okul kapatıldı. Kaç çalışanın ve öğretmenin karantina altına alındığının bilinmediği belirtildi.

JAPONYA’DAN YENİ REKOR

Japonya’da son 24 saat içerisinde 642 vaka tespit edildi. Ülkede Kovid-19′a bağlı sebeplerle 16 kişi öldü. Bu sayı 25 Mayıs’ta ulaşılan en yüksek ölüm sayısı olarak kayıtlara geçti.

5 AYIN ZİRVESİ

Süreçte örnek olarak gösterilen Güney Kore’de son 5 ayın en yüksek vaka sayısına rastlandı. Bir günde 279 pozitif vakanın tespit edildiği ülkede rakamlar yeniden üç hanelilere yükseldi. Seul yönetimi önlemler için yeniden planlama sürecine girdi.

İSPANYA KAPANIYOR

İspanya’nın en popüler ve kalabalık bölgelerinden Endülüs, Galiçya, Cantabria, Castilla ve Leon’da sıkı yasaklar getirildi. Corona virüsü salgınının hız kazanmaması için önlemlerin artırıldığı belirtilirken Mayorka ve Ibiza’dada havuz partileri ve teknede parti yapmak yasaklandı.

HASTANELER DOLDU

Lübnan’da corona virüsü salgını etkisini gösteriyor. Lübnan Sağlık Bakanı, hastanelerin tam kapasiteye eriştiğini açıkladı. Fransa’da da iş yerlerine maske takma zorunluluğu geldi.