Yardımına gittiği kadını öldürdü

ABD'de evinin etrafında biri olduğu gerekçesiyle 911'i arayarak yardım isteyen siyahi kadın, evinin mutfağında polis tarafından vurularak öldürüldü.

KAYNAR SU İÇİN KAVGA ETTİLER

ABD'nin Illionis eyaletine bağlı Sangamon County'de 7 Temmuz'da evinin etrafında gece yarısı şüpheli hareketlerden korkan Sonya Massey (36), Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak polis çağırdı. Eve gelen polisler, iki çocuk annesi Massey'in ifadesini almak üzere eve girdi. Polisin vücut kamerasına yansıyan olayda, Massey'in yerinden kalkarak ocakta içinde su kaynayan kabı eline aldığı ve polise "Seni İsa adına azarlıyorum" dediği duyuldu.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALACAK

Polis memuru Sean Grayson ise o sırada silahını kadına doğrultup "Kabı yere bırak" diye bağırdı, kadının da "Özür dilerim" diyerek eğildiği esnada polis 3 el ateş etti. Yaşanan kısa bir sessizlikten sonra Grayson'un, acil sağlık ekipleri çağıran diğer polise, "Başıma kaynar su dökülmesini istemiyorum" dediği duyuldu. Grayson, suçlu bulunursa cinayetten ömür boyu, ateşli silah ile darptan 6 ila 30 yıla, görevi kötüye kullanmaktan ise 2 ila 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.