Yahudi örgütler eylemlerini artırdı! 'Yüzyılın İhaneti'nden cesaret alıp okul yaktılar

Trump’ın Filistin’in işgalini meşrulaştıran ‘Yüzyılın Anlaşması’ planının açıklanmasına saatler kala Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin gittiği bir okulu ateşe verip bir sınıfı tamamen yaktı. 

Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan bir ilkokulu ateşe verdi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci, Nablus kentine bağlı Aynbus beldesine dün sabah saatlerinde baskın düzenledi. Baskına katılan Yahudi yerleşimciler, okulun duvarlarına da İbranice ırkçı sloganlar yazdı. Ateşe verilen sınıf tamamen yanarken, saldırganların belde yakınındaki yasadışı Yitzhar Yahudi yerleşim biriminden oldukları belirtildi. 

CAMİ DE YAKMIŞLARDI

Yahudi yerleşimciler, geçen cuma günü de işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Safafa Mahallesi’nde bir camiyi ateşe vermişti. Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi örgüt “Bedel Ödetme”, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın yanı sıra İsrail’deki Filistin kent ve köylerinde de benzer saldırılar gerçekleştiriyor. Trump’ın Filistin işgalini ve Yahudi yerleşimlerini meşrulaştıran ‘Yüzyılın Anlaşması’ planından önce örgüt saldırıları daha da artırdı. İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250’ye yakın yasadışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi, Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Trump, anlaşmayı açıklamadan saatler önce Netanyahu ile görüştü.

‘SÖZDE BARIŞ PLANI’NA KARŞI BİNLER YÜRÜDÜ

Filistin ve İsrail arasındaki savaşı sona erdirmeyi amaçlayan ‘Yüzyılın Anlaşması’ isimli sözde barış planı Kudüs’ün büyük çoğunluğu İsrail’e bırakırken Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ndeki yasadışı Yahudi yerleşimlerini de meşrulaştırıyor. Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde “Yeni Filistin” adlı ordusuz bir Filistin devleti kurulmasını, yeni devletin sınırlarının kontrolünün de İsrail güçlerinin elinde olmasını öngörüyor. Dün Filistin ordusuna bağlı 150 piyade ve askeri araçlar, Gazze sokaklarında boy gösterirken binlerca Filistinli de bayraklarla anlaşmayı protesto etti.

İSRAİL GAZETESİ HAKAN FİDAN’I HEDEF GÖSTERDİ 

İsrail’de Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Makor Rishon gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ı hedef gösterdi. Pazit Rabin imzasıyla çıkan yazıda, ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani ve Fidan’ın “birbirine çok benzediği” belirtilerek, “Süleymani, yerin üç arşın altında yattığına göre, onun ikizi olan Fidan’ın komplolarına odaklanma zamanı” şeklinde skandal ifadelere yer verildi.