Washington: Hizbullah’ın artan silahlı gücü, Lübnan’ın güvenliğini tehdit ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile Beyrut’ta düzenlediği ortak basın toplantısında, Hizbullah’ın artan silahlı gücü ve bölgesel çatışmalara karışmasının, Lübnan’ın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

1

Şarku'l Avsat'ın haberine göre Hizbullah’ın sadece ABD için bir endişe kaynağı olmadığına dikkat çeken Tillerson, Lübnan halkının da Hizbullah’ın eylemleri ve artan silahlı gücünden endişe etmesi gerektiğini belirtti.

“Washington, Lübnan ordusu ve iç güvenlik güçlerini destekleme yönündeki kararlılığını sürdürüyor”

2014’ten bu yana, Lübnan’a giden ilk ABD Dışişleri Bakanı olan Tillerson, Hizbullah’ın bölgesel çatışmalara dahil olmasının Lübnan’ın güvenliğini tehdit ettiğine işaret ederek, “Washington, ülkedeki Lübnan ordusu ve iç güvenlik güçlerini destekleme yönündeki kararlılığını sürdürüyor” dedi.

“Çözüm arıyoruz”

İsrail ile Lübnan arasındaki deniz sınır anlaşmazlığı konusunda, Washington’un, Beyrut’tan egemenlik talep ettiği alanların bir bölümünü terk etmesini isteyip, istemediğine dair gelen bir soruya yanıt veren Tillerson, “Taraflar ile yoğun temaslarımıza devam edeceğiz. Her iki taraftan da bir şeyden vazgeçmesini istemedik. Aksine, bir çözüm arıyoruz” diyerek, bu yönde çıkan haberleri reddetti.

Hizbullah’ı sınırları için doğrudan en büyük tehdit olarak gören İsrail, Suriye’deki Hizbullah hedeflerini defalarca vurdu.

Hizbullah, sekizinci yılına yaklaşan savaşta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in saflarında savaşıyor.