Vuhan'a Türk operasyonu

Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Vuhan kentini saran ve 132 kişiyi öldüren koronavirüs salgını nedeniyle Türk vatandaşların tahliyeleri için hazırlık yapıldığını açıkladı.

Çin’in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 132’ye, virüs bulaşan hasta sayısı 5 bin 974’e, müşahede altındaki hasta sayısı 59 bin 990’a yükseldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin eyaletten tahliyelerini teminen çalışmalar başlatılmıştır. 

DOKTORLA GELECEKLER

Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır” denildi. Pekin Büyükelçisi Emin Önen ise, “Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle Çin’den tahliye edeceğiz. Türkiye’den gelecek ambulans uçakla beraber, içinde uzman doktorların da bulunduğu uçakla beraber vatandaşlarımız Türkiye’ye gelecekler” dedi. 

MASKE FİYATLARI 725 TL’YE FIRLADI

Pekin’de bir eczane normalde 143 yuana (120 TL) satılan bir kutu koruyucu yüz maskesi için altı katı daha fazla bir fiyat biçerek 850 yuandan (725 TL) satışa çıkardı. Eczaneye 3 milyon yuan (2.500 bin TL) ceza kesildi.

2 GÜNDE HASTANE AÇILDI

Çin’in ilk coronavirüsü hastanesi Vuhan şehri yakınlarında boş bir binanın gönüllüler ve işçilerin büyük çabasıyla sadece 2 gün içerisinde bin yataklı hastaneye dönüştürülmesiyle açıldı.