Vucic'ten tansiyonu yükseltecek sözler! ''Hepimizi öldürün yine tanımayız''

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilim tekrar alevlendi. Sırp lider Vucic, “İsterseniz hepimizi öldürün ama Kosova'yı tanımayacağız” dedi. İngiliz medyası, 5 kişinin öldüğü olayları son yılların en ciddi krizi olarak niteledi.

Kosova'nın kuzeyinde Sırp çoğunluklu Zveçan Belediyesi'ne bağlı Banjska Köyü'nde önceki gün çıkan saldırıda bir polisin ölmesinin ardından 30 silahlı saldırgan bir manastırda köşeye sıkıştırılmıştı. Kosova ile Sırbistan'ı bir kez daha karşı karşıya getiren olayda 4 saldırganın öldüğü açıklandı. Sırbistan sınırında yaşanan çatışmanın ardından Kosova İçişleri Bakanlığı, bölgede kontrolün sağlandığını duyurdu.

Kosova'nın Leposaviç sınır bölgesinde polis ile Sırp grup arasındaki çatışmada ölü sayısı 5'e yükseldi.

PARALI ASKERLER

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, 6 saldırganın gözaltına alındığını ve çok sayıda silahın ele geçirildiğini duyurdu. Ancak silahlı saldırganların hepsinin yakalanıp yakalanamadığı henüz belli değil. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan'ı 'terör saldırısı' diye tanımladığı olaya destek vermekle suçladı. Saldırının profesyonel Sırp ekip tarafından uzun süre planlandığını belirten Kurti, "Bunlar bir kaçakçılık çetesini değil, siyasi, mali ve lojistik açıdan resmi Belgrad tarafından desteklenen paralı asker yapısını temsil ediyorlar" dedi.

'SALDIRIYI SIRPLAR YAPTI'

Saldırının Kosovalı Sırplar tarafından yapıldığını doğrulayan Vucic, "Bir polisin ölümüyle sonuçlanan olayı hiçbir şekilde haklı çıkarmak istemem, yaşananları kınıyorum ancak 4 Kosovalı Sırp da öldürüldü" dedi. Gelecek günlerde yeni kararların alınacağını belirten Vucic, "Sırbistan, Kosova'nın bağımsızlığını asla tanımayacak isterseniz hepimizi öldürün. Konuşmaya her zaman hazırız ancak Kosova'nın bağımsızlığı asla" açıklamalarında bulundu.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR SERGİLENDİ

Kosova polisi, çatışmalarda ele geçirdiği ağır silah, araç ve mühimmatları sergiledi. Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Banjska'da yaşananların, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Sırbistan'ın devlet kurumları tarafından organize edilen, finanse edilen ve her şekilde desteklenen gruplarla ilgili olduğunu söyledi. Sveçla, "6 yaralı terörist (Sırbistan'daki) Novi Pazar Hastanesinde tedavi görüyor, Sırbistan'dan bu teröristleri teslim etmesini istiyoruz" dedi.