'Vize kolaylığı' lafta kaldı... İşlemler haftalar sürüyor

Almanya gibi Hollanda'nın da depremzedelere ‘vize kolaylığı' lafta kaldı. Hollanda'daki yakınlarının yanına gitmek isteyenlerin vize başvuruları bir türlü sonuçlanmıyor.

Hollanda hükümeti, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerinden ardından depremzedelere vize kolaylığı getireceğini açıklamıştı. Ancak işleyişin ve sürecin oldukça yavaş ilerlediği belirtiliyor. Başvuruların hızlı bir şekilde sonuçlanması için Dışişleri Bakanlığı'ndan bürokratik engelleri kaldırmalarını talep eden avukat İsmet Özkara, Hollanda radyolarından BNR'e yaptığı açıklamada, Hollanda'daki aile yakınlarının yanına gelmek için 40 depremzede ailesinin vize başvurusunda bulunduğunu, haftalar geçmesine rağmen yapılan başvuruların sadece ikisinin sonuçlandığı söyledi.

BÜROKRATİK ENGELLER VAR

Özkara, "İşlemler hâlâ haftalarca sürüyor. Bunun en büyük nedeni bürokratik işlemler. Depremzedelerin başvuruları öncelikle Hollanda'dan aile yakınları tarafından yapılmalı. Hızlı bir şekilde sonuçlandıktan sonra da depremzede vizesini hemen alarak Hollanda'ya gelmelidir" dedi.