Venezuela'da Maduro süper kahraman oldu: Süper bıyık

Venezuela pelerinli kendi süper kahramanını çıkardı. Kafasında kırmızı işçi bareti olan karakter devlet lideri Nicolas Maduro'ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Silahı demir yumruk olan karakterin ismi ise ‘Süper bıyık'

Akşam.com.tr'nin Yahoo News'ten yaptığı çeviriye göre, Venezuela'nın süper kahraman karakterinin adı Super-Bigote, İspanyolca'da Süper-Bıyık anlamına geliyor; çizgi film karakterinin Maduro ile paylaştığı ortak özelliği ve onu "yok edilemez" yapan gücü bıyıklarından aldığı anlatılıyor.

Clark Kent'in Süpermen'e dönüşmesi gibi, Maduro da Venezuela'yı düşmanlarına karşı cesurca savunmak için ulusal televizyonda ve internette süper karakter oluyor. Dizide karakteri sürekli takip eden düşmanı ise, Beyaz Saray'da maskeli, sarışın bir anti kahraman.

Medyaya konuşmasına izin verilmeyen bir kaynağa göre Super-Bıyık'ın ortaya çıkması 2021'de Maduro'nun çevresi tarafından tasarlandı.

Kaynak verdiği demeçte, amaçlarının ''emperyalizmle savaşan" bir kahraman yaratmak olduğunu belirtti.

Duvarlardan şapkalara her yerde var.

Maduro geçmişte kendisinden Süper Bıyık olarak bahsetmişti ve bir videoda bıyığını bir yandan diğer yana hareket ettirirken ironik bir şekilde "Ben Süpermen değilim. Ben Süper Bıyığım. Bak! Bir hükümet düşüyor" dediğini gösteriyordu.

Çok daha popüler olan selefi Hugo Chavez'in ölümünden on yıl sonra Maduro, kendisini Venezüela halkına sevdirmenin bir yolu olarak propaganda ve kişilik kültünü hevesle benimsedi.

Süper-Bıyık, ülkenin çok sayıda sorununu ve suçunu çözmek için kullanılıyor. Farklı bölümlerde; ülkeyi elektrikten mahrum bırakan mekanik bir köstebekle, aşıların dağıtımını engelleyen bir canavarla, CIA tarafından yaratılan bir Frankenstein canavarıyla savaşıyor.

Karakter Venezuela'nın her yerinde kendine yer buluyor. Beyzbol şapkalarından tişörtlere şehirlerdeki grafitilerden resmi duvar resimlerine kadar. Hatta çocukların ve yetişkinlerin Süper Bıyık kostumleri giydiği karnaval dahi var.