Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Maradona iddiası! ''Öldürüldüğüne inanıyorum''

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 4 yıl önce hayatını kaybeden futbolcu Maradona ile ölmeden bir gün önce konuştuğunu belirterek, “Venezuela'ya gelmesini söylemiştim. Öldürüldüğüne inanıyorum” dedi.

'SON GÜN KONUŞTUM'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Karakas'taki Anıtsal Stadyumu'nda 'Maduro Podcast' programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Maduro, Arjantin'de 'faşizmin' iktidara gelmesi için her şeyin planlandığını iddia ederek, "Şöyle bir tezim var, Maradona'nın öldürüldüğüne inanıyorum. Ölümünden bir gün önce 60. yaş doğum günü vesilesiyle onunla konuştum ve şunu söyledim; 'Diego, Venezuela'ya gel, seninle burada ilgileneceğiz' dedim" ifadelerini kullandı.

Maduro, Maradona gerçeğinin ortaya çıkarılacağına inandığını ve faşizmin Arjantin'de tekrar yenilgiye uğratılacağına emin olduğunu söyledi.

Maradona, 25 Kasım 2020'de kalp yetmezliği ve akciğer ödemi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

'FAŞİSTLER BIRAKMADI'

Maradona'nın hayatına dair endişelerini kendisiyle paylaştığını dile getiren Maduro, "Daha önceki bir konuşmamızda ona, 'Kendine iyi bak Diego. Bak, çok kötü insanlar var, sen haksızlığa isyan eden halkın sesi olduğun için faşistler seni rahat bırakmaz. Sen Arjantin'de kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyler söyledin' demiştim" dedi. Maduro, "Önce Diego'yu bitirdiler. Sonra da eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner'e son vermek istediler, canlı yayında onu öldüreceklerdi" diye konuştu.