Varsa ses ve görüntü kayıtlarını Türkiye'den talep ettik

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili art arda açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump, ses ve görüntü kayıtlarını Türkiye'den talep ettiklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili ses ve görüntü kayıtlarını Türkiye'den talep ettiklerini söyledi. Beyaz Saray’da basın mensuplarının Kaşıkçı hakkındaki sorularını cevaplayan Trump, “Türkiye hükümeti ses ve görüntü bilgileri olduğunu söylüyor” şeklindeki bir soruya, “Eğer varsa (bu bilgileri) biz talep ettik” diye karşılık verdi. “Ses ve görüntü kayıtları varsa şaşırır mısınız?” yönündeki başka bir soruya ise, “Hayır. Emin değilim olup olmadığına ama muhtemelen var. Mike Pompeo geri döndüğü zaman kendisinden kapsamlı bir rapor alacağım” diye konuştu.

Ambargo tasarısı sunuldu

Öte yandan ABD'de Temsilciler Meclisi Massachussets eyaleti vekili Jim McGovern, Kaşıkçı olayı nedeniyle S. Arabistan'a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için meclise yasa tasarısı sunduğunu açıkladı. Temsilciler Meclisi, tasarının içeriğini paylaşmazken, tasarıya şu ana kadar 6 Demokrat ve 2 Cumhuriyetçi temsilcinin destek verdiği belirtildi.