Vahşetin boyutunu gözler önüne serdi: Gazze artık kıyamet günü gibi

İsrail güçleri, Gazze Şeridi`ne yönelik saldırılarını devam ettiriyor. Şifa Hastanesi doktoru Fadya Malhis yaşanan katliamın boyutunu gözler önüne serdi. Tıbbi malzemelerin bitmek üzere olduğunu söyleyen Malhis, ''Narkoz vermeden, uyuşturmadan yaralılara müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Çok vahşice çoluk çocuk kadınları katlettiler. Gazze artık kıyamet günü gibi'' dedi.

TRT Haber

Gazze`ye düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı.

"GAZZE AÇIK MORGA DÖNÜŞECEK"

Filistinli Doktor Fadya Malhis yaşananları ve Filistin'deki son durumu anlattı.

Tıbbi malzemelerin bitmek üzere olduğunu söyleyen Malhis, "Narkoz vermeden, uyuşturmadan yaralılara müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Koridorlarda ameliyat yapıyoruz. Biz korku içindeyiz ama başka görevimiz var milletimizin canlarını kurtarmak. Açık bir hapishanede yaşıyorduk. Şimdi Gazze açık morga dönüşecek" dedi.

"Çok vahşice çoluk çocuk kadınları katlettiler" diyen Malhis, ölenlerin yüzde 60-70'inin çocuk ve kadın olduğunu söyledi.

Psikolojiye bakmıyorum. Hayat kurtarmaya bakıyorum. Biz yetişkin olduğumuz halde bu travmayı aşamıyorum. Bu çocuklar o travma nasıl aşacak? Bu savaşta her şey çok farklı daha önce ne kadar katliam yaptılarsa bu savaş çok daha kanlı. Çok vahşice çoluk çocuk kadınları katlettiler. Yüzde 60- 70'i çocuk ve kadın. Gazze artık kıyamet günü gibi.

"REFAH SINIR KAPISI'NI ARTIK AÇIN"

Yardım isteyen Malhis, "Bu binaları üstümüze yıksalar da Gazze'den çıkmayacağız. Bütün ülkelere sesleniyorum. Refah Sınır Kapısı'nı artık açın. O yardımları içeri alın. Millet aç, susuz. Bize yardım edin. Erdoğan ve Türk halkının desteği hiç bitmez. Sizi çok seviyoruz. Sizin yardımlarınızı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Hamas'ın ilkel füzeleri bu kadar katliam yapamaz. İsrail gözümüze baka baka o füzeleri fırlattı.