Vahşetin ardında yapay zeka var

İsrail'in saldırılarda kullandığı ‘Gospel' isimli yapay zekanın bölgede ölümleri artırdığı ve büyük bir yıkıma yol açtığı belirtildi.

Gazzeli araştırmacı Dr. Nour Naim, İsrail'in Gazze'de Gospel adlı yapay zeka sistemiyle hedef belirlemesinin sivil ölümleri daha da artırdığına dikkat çekti. İsrail ordusunun, Gazze'de otomatik hedef belirleme uygulaması Gospel'ı ilk kez kullandığını aktaran Naim, "İsrail, saldırıların ilk 35 gününde Gospel olarak adlandırılan yapay zeka teknolojisini kullanarak 15 bin hedefi vurdu" dedi. Naim, Filistinlilerin bu teknolojinin test edilmesini sağlayan büyük bir insan laboratuvarında yaşadığını kaydetti.

BİNLERCE KİŞİ ÖLÜYOR

Naim, "Karar alma yeteneğine sahip olan Gospel, hedef sayısı gözetmeden öldürme ve yıkma özelliğine sahip. Yani kurban sayısı sıfırdan bir milyona kadar herhangi bir sayı olabilir. Hiç ulaşamayacağı tek bir hedef için binlerce kişiyi öldürebiliyor. Modern çağdaki savaşlarda daha önce kullanılmamış vahşi yapay zeka teknolojisinin kullanılması sonucu çok sayıda kişi öldü" bilgisini verdi.

KATLİAM SÜRÜYOR

İsrail ordusu, güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerinde 100'den fazla yeri bombaladı. Nuseyrat Mülteci Kampı da vurulan yerler arasında. Gazze Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 195 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam ölü sayısının 21 bin 110'a çıktığını, 55 bini aşkın kişinin de yaralandığını açıkladı.