Üzerlerinden tren geçti... Fransa'da 3 göçmen feci şekilde öldü

Fransa'nın İspanya'yla sınırında kalan ve göçmenlerin ülkeye girişinde önemli bir nokta olan Bask bölgesinde, ikisi Cezayir uyruklu üç göçmen Hendaye'den kuzeye giden bir trenin altında kalarak feci şekilde öldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Fransa'nın güneybatısında İspanya'yla sınırda kalan Bask bölgesinde, ikisi Cezayir uyruklu üç göçmen üzerlerinden tren geçmesi sonucu feci şekilde can verdi.

Aksam.com.tr'nin Le Point'ten aktardığı habere göre, Saint-Jean-de-Luz istasyonunun yakınında dinlenmeye dalan göçmenler Hendaye'den kuzeye giden bir trenin altında kaldı.

Savcılık, dördüncü 28 yaşında bir kişinin de ağır şekilde yaralandığını söyledi. Acil servis, alt uzuvlarından ve karnından ciddi şekilde yaralandığını belirtti.

Saint-Jean-de-Luz'un hemen güneyinde, trajik olayın meydana geldiği yaklaşık 6.500 nüfuslu küçük bir kasaba olan Ciboure belediye başkanı Eneko Aldana-Douat, kurbanların "rayların yakın yattığını" söyledi. Başkan, göçmenlerin bir süredir zaten Fransız topraklarında olduklarını belirtti.

Bask Bölgesi önemli geçiş noktalarından birini oluşturuyor. Ciboure belediye başkanı, "Göçmenlerin yol kenarlarından geçebileceği doğru. Bu bölgenin bir geçiş yeri olduğunu biliyoruz. Yukarı çıkmaya çalışıyorlar" dedi.