Uyurken yandılar

Tayland şokta! Dağlık arazilerde yaşayan fakir ailelerin çocuklarının kaldığı yurtta gece yarısı yangın çıktı. 18 kız çocuğu yanarak can verirken, 2 çocuğun ise kayıp olduğu belirtildi. 

Tayland’da ölüm gecesi! Chiang Rai şehrinin Vingpatao bölgesindeki bir kız yurdunda gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Polis yetkilisi Albay Prayad Singsin, yangında 18 kızın cansız bedenine ulaştıklarını, 2 çocuğun halen kayıp olduğunu ve 5 kişinin ise ağır yaralandığını söyledi. 

Yangının çıktığı yerel bir kuruma ait iki katlı binada, 5-12 yaşları arasındaki kız çocukların kaldığı bildirildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Tayland'da şehir merkezlerinden uzak dağlık bölgelerde yaşayan yoksul aileler, çocuklarını küçük yaşlardan itibaren ucuz özel yurtlara vererek okutmaya çalışıyor. 

8 çocuk alevler içinde 

Facianın diğer adresi ise Ekvator Ginesi… Başkent Malabo'daki gecekondu bölgesi Nubili'de çıkan yangının 8 çocuğun ölümüne, yaklaşık 200 kişinin de evsiz kalmasına neden oldu. 

bütün köy!

Boş bir evde başlayan yangının büyüyerek komşu evlere sıçradığı kaydedilirken, olaya ilişkin soruşturma yürütüldüğü de ifade edildi.