Üyelik süreci ele alındı! AB'den cesur adım bekliyoruz

Türkiye'nin AB üyelik sürecinin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Bakan Fidan, “AB, Türkiyesiz gerçek manada küresel aktör olamaz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile Ankara'da bir araya geldi. Türkiye'nin AB üyelik sürecinin ele alındığı zirve sonrası konuşan Bakan Fidan, "İlişkilerimizin ilerlemesi için gerekli iradeyi sergilemelerini ve daha cesur davranabilmelerini istiyoruz" dedi. Türkiye-AB ilişkilerinin bazı üye ülkelerin siyasi çıkarlarına rehin edilmemesi gerektiğini vurgulayan Fidan, "AB, Türkiyesiz gerçek manada küresel aktör olamaz. Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin önünün açılması elzemdir" ifadesini kullandı.

STRATEJİK HATA OLUR

Fidan, AB'nin genişleme politikasında Türkiye'yi bu sürecin dışında tutmanın büyük bir stratejik hata olacağını belirterek, AB'nin ahde vefa ilkesinin gereklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hakan Fidan ile Oliver Varhelyi, Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD'YE YPG UYARISI

Suriye'de Arap aşiretlerinin YPG işgaline karşı başkaldırısına ilişkin konuşan Fidan, ABD'ye şu uyarıyı yaptı: "Arapların YPG eliyle baskı altına alınmasına son verilmeli. YPG'nin meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi artık bir son bulmalı. Yoksa bu çatışmalar bir başlangıç olur."