Utanç çadırları

Fransa'da aylardır sokaklarda kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu. Göçmen hakları savunucuları, ülkede 3 milyondan fazla boş ev olmasına rağmen yüzlerce kişinin sokakta kalmasını protesto etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te, aralarında göçmenlerin de olduğu 600 evsiz, Paris ve Ile-de-France Valiliği önünde çadır kurdu. Göçmenlere yardım derneği Utopia 56 tarafından "Yerleri sokak değil, sabit konut ve okul" ifadesi kullanılan açıklamada, çadır kuranların Afganistan, Fildişi Sahili, Eritre, Etiyopya, Fransa, Gine, Fas, Rusya ve Sudan gibi ülkelerden gelen evsiz göçmenler olduğu belirtildi. Bazılarının aylardır sokaklarda olduğu ve kanuna göre kendilerinden sorumlu valilikten temel barınma haklarını talep ettikleri değerlendirmesine yer verildi.

PARİS'TE 400 BİN EV BOŞ

Bu kişilerin barınma ihtiyacının acilen giderilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, eylemin Collectif Requisitions'ın evsizler için 10. eylemi olduğu, Aralık 2020'den bu yana yapılan eylemler sayesinde 3 bin 600'den fazla evsize barınma sağlandığı aktarıldı. Açıklamada, Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nün verilerine göre, ülkede 3 milyondan fazla boş ev olduğu, bunların 400 bininin Ile-de-France bölgesinde bulunduğu belirtildi.