Ürdün Kralı Abdullah, Bahreynli mevkidaşı ile bölgesel gerilimi görüştü

Ürdün Kralı Abdullah, Bahreynli mevkidaşı Al Halife ile Gazze ve bölgesel gerilimi görüştü.

AA

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Bahreynli mevkidaşı Hamed bin İsa Al Halife ile ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve bölgesel gelirimi ele aldı.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Abdullah, ülkesini ziyaret eden Bahreyn Kralı'yla Akabe kentinde bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele alan Abdullah ve Al Halife, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeleri konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Gazze'de ateşkesin derhal uygulanması yönünde acil kararlar alması gerektiğini vurgulayan Ürdün ve Bahreyn liderleri, Gazze'deki sivillerin korunması ve insani yardımların bölgeye ulaşması için adımlar atılmasının kaçınılmazlığına dikkati çekti.

Gazze'deki savaşın yayılması ve İsrail ordusunun güneydeki Refah kentine karadan saldırı düzenlemesini reddeden Abdullah ve Al Halife, ayrıca Filistinlileri topraklarından tehcir eden her türlü plana karşı tutumlarını yineledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırgan politikalara da değinen Abdullah ve Al Halife, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki mevcut statüye saygı duyulması gerektiğine dikkati çekti.

Bölgesel gerilimi de konuşan Kral Abdullah ve Al Halife, Orta Doğu'daki gerilimi düşürme ve askeri alanda tansiyonu yükseltmeme çağrısında bulundu.

Bölgesel çekişmelere adil ve kapsamlı çözümler bulunması çağrısında bulunan Abdullah ve Al Halife, Arap ülkeleri arasındaki koordinasyonun sürdürülmesinin önemine dikkati çekti.

Bahreyn Kralı Al Halife, önceden duyurulmamış ziyareti kapsamında Ürdünlü mevkidaşı Abdullah'la görüşmesinin ardından ülkeden ayrıldı.