Ürdün, Gazze'deki ICRC ofisinin zarar gördüğü saldırıyı kınadı

Ürdün, dün Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde Uluslararası Kızılhaç Komitesinin (ICRC) ofisinin zarar gördüğü ve onlarca kişinin öldüğü saldırıyı kınadı.

AA

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında sivillerin ve insani yardım kuruluşlarının bulunduğu yapıların korunması için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi talep edildi.

İsrail'in kasıtlı olarak sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılara tepki gösterilen açıklamada, son olarak Refah kentinde ICRC ofisinin zarar gördüğü ve onlarca kişinin öldüğü saldırı şiddetle kınandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere tüm uluslararası kurumlara, insani yardım kurumlarının görevlerini engelsiz bir şekilde yerine getirebilmesinin garanti altına alınması için acil harekete geçme çağrısında bulunuldu.

ICRC'den yapılan açıklamada da saldırı kınanmış ve bölgedeki hastanesine en az 22 ölü ve 45 yaralı getirildiği bilgisi verilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Refah'ta İsrail ordusunun yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalaması sonucu 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.