Ünlü Arjantinli ressam Botero hayatını kaybetti

W Radio'nun haberine göre, 1932 yılında Kolombiya'nın orta kesimindeki Medellin kentinde doğan sanatçı, zatürreye yakalanıp hastaneye kaldırılana kadar atölyesinde resim yapmaya devam ediyordu ancak Perşembe günü evinde iyileşmek üzere hastaneden taburcu edildi.

Aksam.com.tr

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Cuma günü yaptığı açıklamada, şe ünlü Kolombiyalı ressam ve heykeltıraş Fernando Botero'nun 91 yaşında öldüğünü duyurdu.

Devlet Başkanı, eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada "Geleneklerimizin ve kusurlarımızın ressamı, erdemlerimizin ressamı Fernando Botero öldü" dedi.

Başkan Petro, "Şiddetimizin ve barışımızın ressamı. Binlerce kez reddedilen ve binlerce kez tahtına oturtulan güvercinin" diye ekledi, sanatçının sembolik hayvanlarından birine atıfta bulunarak.

Ölüm yeri hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

W Radio'nun haberine göre, 1932 yılında Kolombiya'nın orta kesimindeki Medellin kentinde doğan sanatçı, zatürreye yakalanıp hastaneye kaldırılana kadar atölyesinde resim yapmaya devam ediyordu, ancak Perşembe günü evinde iyileşmek üzere hastaneden taburcu edildi.

Haber, Botero'yu "tüm zamanların en büyük Kolombiyalı sanatçısı" olarak tanımlayan Kolombiya gazetesi 'El Tiempo' tarafından da doğrulandı.