Umre ziyaretleri için hangi aşının yapılması gerekiyor? Umre ziyaretleri ne zaman yapılabilecek?

Umre yapmak isteyenler için beklenen açıklama geldi. Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hac ibadeti ve umre ziyaretleri, sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından umre ve hacı adayı kabul edilmemişti. Peki Umre açıldı mı, ne zaman ziyarete açılacak? Umre ziyaretleri için hangi şartlar aranıyor?

Umre ziyareti düşünenlere müjde. Suudi Arabistan yurt dışından ilk umre ziyaretçileri için tarih verdi. Ziyaret için 4 aşının kullanımına onay verildi. Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek umreciler ve ibadet amacıyla gelenleri karşılamaya hazır olduğu belirtildi. Peki Umre ziyaretleri ne zaman yapılabilecek? Ziyaret için hangi aşının yapılması gerekiyor?

UMRE AÇILDI MI? NE ZAMAN ZİYARETE AÇILACAK?

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, yurt dışından ilk umre ziyaretçilerini 9 Ağustos Pazartesi günü kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Dün itibarı ile umre vizesi, konaklama ve barınma gibi işlemlerin başladığını aktaran Saeed, yurt dışından gelenlerin umre yapabilmeleri için en önemli şartların en az 18 yaşında olmaları ve Gıda ve İlaç Kurumu tarafından onaylanmış 4 Kovid-19 aşısından birini yaptırması olduğunu açıkladı.

UMRE ZİYARETİNDE TAM AŞI ŞARTI VAR MI?

Bakanlık sözcüsü Hisham Saeed, koronavirüse karşı tam aşılanmış kişilerin belirtilen tarih itibarıyla umre ziyareti yapabileceklerini açıkladı.

SİNOVAC AŞISI OLANLAR UMREYE GİDEBİLİR Mİ?

Suudi Arabistan, salgınla mücadele kapsamında şu ana kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşılarının kullanımına onay verdi. Türkiye'de de kullanılan Sinovac aşısı ise liste dışı tutuldu. Suudi Arabistan, hac ziyaretlerinin sona ermesinin ardından geçtiğimiz günlerde ülkede ikamet eden vatandaşlar için umre sezonunun başladığını açıklamıştı.

4 AŞININ KULLANIMINA ONAY VERİLDİ

Suudi Arabistan, salgınla mücadele kapsamında şu ana kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşılarının kullanımına onay verdi.