Uluslararası Göç Örgütü: 327 Nijeryalı göçmenin Libya'dan ülkelerine gönderildiğini açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Libya'dan 327 Nijeryalı düzensiz göçmenin ülkelerine gönderildiğini açıkladı

AA

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya'nın başkenti Trablus ve Bingazi kentlerinden Nijeryalı 327 düzensiz göçmenin gönüllü olarak ülkelerine gönderildiğini duyurdu.

IOM'un Libya ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Trablus ve Bingazi'den ülkelerine gönüllü olarak gönderilen Nijeryalı göçmenler hakkında bilgi verildi.

Trablus ve Bingazi'den iki farklı uçuşla 327 göçmenin gönderildiği kaydedilen açıklamada, tıbbi ihtiyaçları olan 21 göçmene uçuş sırasında sağlık ekipleri tarafından müdahale edildiği aktarıldı.

Göçmenlerin Nijerya'nın en büyük kentlerinden Lagos'a gönderildiği ifade edildi.

Nijerya hükümetinin, IOM ile işbirliğinde yürüttüğü Gönüllü İnsani Geri Dönüş (VHR) kapsamında, 2023'te yaklaşık 6 binden fazla Nijeryalı düzensiz göçmen ülkesine dönmüştü. Son olarak, 30 Ocak'ta 163 Nijeryalı düzensiz göçmen Libya'dan ülkelerine yollanmıştı.

Yaklaşık 216 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da halk, ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar, milyonlarca Nijeryalıyı evlerini terk etmeye zorluyor, Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışanların bazıları insan kaçakçılarının eline düşüyor, bazıları ise çölde ya da denizde hayatını kaybediyor.