Uluslararası basın bildiğiniz gibi: İşgalci İsrail'i ''mağdur'' olarak göstermeye çalıştılar

Uluslararası basın, savaş uçaklarıyla Filistin'deki sivilleri hedef alan işgalci İsrail'i aklamaya çalıştı. Şehit sayısının 24'e yükseldiği saldırılar sonrası New York Times, ''Gazzeli militanlar Kudüs'e roket fırlatıyor'' başlığını attı.

İşgalci İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırıları sonrası Gazze'de şehit olanların sayısı, bu sabah itibariyle 24'e, yaralı sayısı ise 100'ün üstüne yükseldi. Uluslararası basın ise işgalci İsrail'in bu kanlı saldırılarını aklama çalıştı.

"FİLİSTİNLİLER ARABASINI TAŞLADI"

Londra merkezli haber ajansı Reuters, İsrailli işgalcinin Aslanlı Kapı'da aracıyla bir grup Filistinli vatandaşı ezmesini "Filistinliler arabasını taşladı" sözleriyle okuyucularına sundu.

AMERİKAN MEDYASI FİLİSTİNLİLERİ SUÇLADI

New York Times gazetesi, herhangi bir neden belirtmeden "Gazzeli militanlar Kudüs'e roket fırlatıyor" başlığını attı.

Filistinlilerin günlerdir maruz kaldığı şiddete dair en ufak bir detay vermeyen gazete, İsrail'in saldırılarının "meşru" olduğu imasında bulundu.

AP'YE GÖRE NEDENİ BİLİNMEYEN PATLAMA!

The Associated Press haber ajansı ise Gazze'de 9'u çocuk 20 kişinin şehit olduğu İsrail'in hava saldırılarını "nedeni bilinmeyen bir patlama" olarak duyurdu.

ALMAN DEUTSCHE WELLE KATİLLERİ AKLADI

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, İsrail'in hedef göstermeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinli çocukları, 'çatışmada hayatlarını kaybettiler' olarak servis ederek katilleri aklamaya çalıştı.

Alman devlet medyası Tagesschau, Müslümanların kutsalına saldıran, hedef gözetmeden Filistinli sivillerin üzerine bomba yağdıran İsrail'in vahşetini görmezden gelerek "İsrail 10 saattir ateş altında başlığı" attı.

BBC, "Kudüs krizi: Şiddet tırmanırken sükunet dileği" başlığıyla saldırıları Filistinlilerin kışkırttığına dair bir haber yayımladı.