Uluslararası Af Örgütü'nden sarsıcı iç savaş raporu! Fransa 'Yemen'de kan döktürüyor'

Uluslararası Af Örgütü, Fransa'nın uluslararası taahhütlerini ihlal ederek Yemen'de kan döken S. Arabistan ve BAE'ye silah ve eğitim sağladığına dair rapor yayımladı.

Libya’da darbeci Hafter’i destekleyerek onlarca sivilin katledilmesinde pay sahibi olan Fransa’nın Yemen’de akan kanda da sorumluluğu olduğu ortaya çıktı. Uluslararası Af Örgütü, Fransa’nın Yemen’deki Suudi askerlere silah verdiğine ve eğittiğine ilişkin bir rapor yayımladı. Örgütün yayımladığı araştırmayı kaleme alan gazeteci Audrey Lopi, Suudi Arabistan’ın Yemen’de uluslararası hukuka aykırı biçimde acımasız bir savaş sürdürdüğünü ortaya koyduklarını anlattı. Fransa’nın Suudi askerleri kendi topraklarında eğittiği suçlamasına da yer verildi..

MECLİSİN HABERİ YOK

Lopi, raporda sözü geçen silah satışlarının Fransız Parlamentosu’nun denetiminin dışında olduğunu ve milletvekillerinin de “ölüm ticareti” olarak anılan bu operasyonlar hakkında bilgi almaya çalıştıkları ya da bunlara müdahale ettiklerinde baskıyla karşılaştıklarını belirtiyor. Rapor “France is a Land of Welcome” (Fransa konukseverdir) başlığını taşıyor ve Fransa’nın Yemen’de Suudilerin yürüttüğü kirli operasyonlarda yer alanlara kucak açtığını söylüyor.  

CEZAYİR BÜTÜN KALINTILARI ALACAK 

Cezayir Başbakanı Abdulaziz Cerrad, Fransa tarafından 170 yıldır alıkonulan Cezayirli direnişçilerin naaş kalıntılarından 24’ünün Cezayir’e getirilmesiyle ilgili, “İnşallah, sayıları 500’ü aşan diğer kafataslarını da geri getireceğiz.” dedi. Fransa’nın başkenti Paris’teki İnsan Müzesi’nde dünyanın pek çok yerinden getirildiği belirtilen 18 bin kafatası bulunuyor.