Ukrayna'nın savunması Kırım Türkü'ne emanet

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'u Savunma Bakanı olarak atadı. Umerov ile Ukrayna tarihinde ilk kez Kırım Türkü bakan oldu.

Akşam

Savaşın sürdüğü Ukrayna'da önemli bir atama yapıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'u Savunma Bakanı olarak atama kararı aldığını açıkladı. Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna Savunma Bakanı'nı değiştirme kararı aldım. Oleksey Reznikov, 550 günden fazla süren geniş çaplı savaşı yaşadı. Bakanlığın hem orduya hem de topluma yönelik yeni yaklaşımlara ve yeni etkileşim biçimlerine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Şimdi bakanlığın başına Rüstem Umerov geçmelidir" ifadelerini kullandı. Zelenski, parlamentonun söz konusu kararı destekleyeceğini ümit ettiğini belirtti.

REZNİKOV İSTİFASINI VERDİ

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Parlamento Başkanı Ruslan Stefanchuk'a istifa dilekçesini sundu. Reznikov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevinden istifasına ilişkin açıklamada bulundu. Reznikov, "Ukrayna'nın modern tarihinin en zorlu dönemi olan son 22 ay boyunca Ukrayna halkına hizmet etmek ve Ukrayna ordusu için çalışmak bir onurdu" ifadesini kullandı. Reznikov, 2021'den itibaren Savunma Bakanı olarak görev yapıyordu.